Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hasiči sa ponáhľali k požiaru, no po havárii skončili v nemocnici
Zdielať na

Hasiči sa ponáhľali k požiaru, no po havárii skončili v nemocnici

Hasiči z Bratislavy včera večer rozbili zásahové vozidlo. V sychravom počasí havarovali na ceste k požiaru. Pri nehode sa zranilo päť ľudí, z nich boli traja hasiči.

"O 20:02 bol na operačné stredisko Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Bratislave nahlásený požiar strechy v areáli bývalého Matadoru, na ulici Pri Šajbách v Bratislave," informuje Daniela Kapustová, hovorkyňa KR HaZZ v Bratislave.

Jedna z posádok sa na križovatke zrazila s osobným autom

Keďže išlo o pomerne rozsiahly požiar, do Rače smerovalo spolu 7 hasičských jednotiek z hlavného mesta. Kým ostatné tímy dostali plamene na streche  pod kontrolu, jedna posádka hasičov na miesto zásahu vôbec nedorazila. Ich voz prechádzal cez svetelnú križovatku, keď sa zrazil s osobným autom.
"Počas cesty na miesto udalosti v čase približne 20:11 h došlo na Žitnej ulici k dopravnej nehode jedného hasičského vozidla s osobným motorovým vozidlom, " vysvetľuje Daniela Kapustová. V dôsledku nehody vyšlo hasičské auto na chodník, do protismeru a narazilo do fasády rodinného domu. "Účastníkom dopravnej nehody bol 35-ročný vodič služobného motorového vozidla Mercedes a 61-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Octavia," konštatuje Petra Hrášková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Škoda na vozidlách - 19 tisíc eur

Pri dopravnej nehode sa zranilo päť osôb, z toho boli traja hasiči. Všetci mali ľahké poranenia a postupne ich záchranky previezli do nemocníc v Bratislave.  Vodiči pred cestou alkohol nepili. "Materiálna škoda, ktorá vznikla na vozidlách bola predbežne vyčíslená na 19 tisíc eur, " dodáva Petra Hrášková. Po nehode je poškodená aj fasáda rodinného domu, do ktorého hasičské auto nabúralo.

Podľa našich informácií hasiči mali zapnuté majáky. Presné príčiny
dopravnej nehody a mieru zavinenia preverujú dopravní policajti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Hasiči z Bratislavy včera večer rozbili jedno zásahové vozidlo. V sychravom počasí havarovali na ceste k požiaru. Pri nehode sa zranilo päť ľudí, z nich boli traja hasiči.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy